Enkelbreuk Suzanne Schulting: ‘Ik geef echt niet zomaar op’

Suzanne Schulting heeft de Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack presented by Odido in Rotterdam afgesloten met een gebroken enkel. De Friezin ging in de finale van de 1000 meter onderuit en had direct veel pijn. Ze probeerde nog mee te doen aan de herstart, maar kon niet op haar enkel staan. Bij onderzoek in het ziekenhuis werd een breuk geconstateerd.

Voor de Nederlandse ploeg werd het een weekend waarin de kwartjes steeds naar de verkeerde kant vielen. Een groot contrast met vorig jaar, toen Nederland bij de vrouwen op alle nummers goud won. Voor Schulting was het een bijzonder weekend na de sabbatical die ze vorig jaar gedwongen moest nemen. Op zaterdag liet ze niet de beste versie van zichzelf zien met uitschakeling op de 1500 en 500 meter. Ze nam zich voor alles in te zetten op de 1000 meter, door de hoofdpersoon zelf omschreven als ‘haar afstand’. Schulting kwam met speels gemak door de kwartfinale en de halve eindstrijd en lag in de finale op koers voor goud.

Tot het moment met Hanne Desmet. De Belgische lag heel het weekend op ramkoers in haar races en kreeg ook hiervoor een straf. Schulting eindigde met Kristen Santos-Griswold en Gilli Kim in de boarding en voelde direct dat het foute boel was. “Ik had gelijk heel erg veel pijn”, zei Schulting vanaf een stoeltje aan de rand van de baan, terwijl het WK-decor ontmanteld werd. “Toen ik daarna op stond en door wilde schaatsen voor die derde plek – ik had niet gelijk in de gaten dat de race was afgefloten – voelde ik echt abnormaal veel pijn. Toen ik op de boarding zat dacht ik al: Dit voelt niet heel goed. Maar het is een WK-finale, wilde er toch voor gaan en starten.”

Meer lezen op Schaatsen.nl?

Meer Nieuws

Suzanne Schulting wacht operatie

Suzanne Schulting wacht operatie

Dandjinou (CAN) zweeft naar 1000m Wereldkampioenschap glorie

Dandjinou (CAN) zweeft naar 1000m Wereldkampioenschap glorie

Medailleoogst steekt schril af bij overdonderende WK-show

Medailleoogst steekt schril af bij overdonderende WK-show