Dandjinou (CAN) zweeft naar 1000m Wereldkampioenschap glorie

Nog maar een jaar geleden was William Dandjinou (CAN) een kleine speler op de shorttrackbaan: hij had slechts één individueel podium bij de senioren op zijn naam staan (brons op de Four Continents 1000m) en zijn drie andere medailles kwamen uit de estafette.

Tegen de tijd dat hij aankwam op de Nederlandse Loterij 2024 ISU World Short Track Championships was de lange Canadees echter een atleet geworden om te respecteren en te vrezen, met drie individuele ISU World Cup gouden medailles dit seizoen.

Hij bekroonde deze snelle opmars zondag met zijn eerste grote titel, door te zegevieren in een dramatische 1000 meter race.

China sloot ondertussen een geweldig weekend af met goud op de mannenestafette, wat de eerste WK-titel betekende voor de supersterren shorttrackbroers Shaolin en Shaoang Liu (CHN) sinds ze vanuit hun geboorteland Hongarije trouw zijn gebleven aan dit land.

Koreaanse botsing maakt weg vrij voor Canadese overwinning
De Republiek Korea begon dit weekend als favoriet om de 1000 en 1500 meter te winnen met Hwang Dae Heon (KOR) en Park Ji Won (KOR) die veruit de beste afstamming hadden in het veld.

Helaas was het duo zo aan elkaar gewaagd dat ze uiteindelijk zichzelf vernietigden. Gisteren botste Hwang tegen Park toen hij een poging deed om Park te passeren in de 1500m-finale, waardoor ze beiden werden uitgeschakeld.

Zondag gebeurde hetzelfde: Hwang hinderde de Crystal Globe-winnaar van dit seizoen laat in de race.

Daardoor kon Dandjinou, die al goed gepositioneerd was, naar de leiding glijden. Pietro Sighel (ITA) deed een wanhopige late aanval voor goud, maar werd op de streep met een miniem verschil gepasseerd. Zijn gestaag verbeterende Italiaanse teamgenoot Luca Spechenhauser pakte een welverdiend brons.

Meer Nieuws

Suzanne Schulting wacht operatie

Suzanne Schulting wacht operatie

Medailleoogst steekt schril af bij overdonderende WK-show

Medailleoogst steekt schril af bij overdonderende WK-show

Ook in moeilijke tijden kan Nederland bouwen op relayploeg

Ook in moeilijke tijden kan Nederland bouwen op relayploeg