20240316_WC-Shorttrack_RH109973

Contact

De Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 presented by Odido wordt georganiseerd door TIG Sports, de KNSB en de ISU met steun van o.a. VWS, Nederlandse Loterij en andere partners.

Vragen over de WK Shorttrack?
Heb je een vraag over de WK en wordt deze niet beantwoord in onderstaande FAQ?
Mail ons op shorttrack@tigsports.nl , stuur een WhatsApp bericht naar +31762012630, of stuur een DM via de social media kanalen van Schaatsen.nl

FAQ Ticketing

 • Zijn er nog kaarten voor zaterdag 16 maart 2024?

  Nee, voor zaterdag 16 maart 2024 zijn er geen tickets meer te koop. Voor vrijdag 15 maart 2024 zijn er nog wel tickets beschikbaar.
  Deze kun je hier kopen.

 • Zijn er nog kaarten voor zondag 17 maart 2024?

  Nee, voor zondag 17 maart 2024 zijn er geen tickets meer te koop. Voor vrijdag 15 maart 2024 zijn er nog wel tickets beschikbaar.
  Deze kun je hier kopen.

 • Verwachten jullie dat er nog kaarten vrijkomen voor zaterdag/zondag?

  Nee, er komen geen extra kaarten meer in de ticketshop.

 • Wanneer ontvang ik mijn tickets?

  Uiterlijk 2 weken van tevoren.

 • Naast de officiële website, is er een andere site waar ik tickets kan kopen?

  Het kopen van kaartjes via een andere route dan de officiële website is dit op eigen risico.

 • Kan ik VIP tickets kopen?

  Alleen voor de vrijdag zijn deze nog beschikbaar.

 • Ik zie de dag niet staan in de bevestigingsmail?

  Indien je deze niet ziet, stuur dan een mail naar shorttrack@tigsports.nl.

 • Zijn er nog passe partouts beschikbaar?

  Nee, deze zijn uitverkocht.

 • Zijn er nog mindervalide plekken in het weekend?

  Nee, deze zijn uitverkocht.

 • Ik heb een verkeerd ticket gekocht, kan ik het ticket nog ruilen?

  Het is niet mogelijk om tickets te ruilen en/of restitutie aan te vragen. 

 • Ik heb een vraag over mijn ticket, waar kan ik het antwoord vinden?

  Op de ticketpagina staat een FAQ over tickets. Mocht je vraag daar niet tussen staan, dan kun je contact opnemen met support.tickets@cm.com.

 • Ik kan de tickets niet openen, wat moet ik doen?

  Om het ticket te openen heb je Adobe Reader nodig. Heb je nog geen Adobe Reader? Of is het ticket onleesbaar in jouw versie? Download dan hier eerst een recente versie van Adobe Reader.

 • Ik wil met mijn kinderen de ISU WK Shorttrack bezoeken. Zijn hier nog aangepaste prijzen voor?  

  Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, zij zitten op schoot en hebben geen eigen stoel. Mocht je wel een stoel willen, dan moet je hiervoor een ticket aankopen.

 • Ik zie op internet verschillende prijzen voor tickets voor schaatsevenementen. Hoe kan dat? 

  Op internet zijn er verschillende websites die tickets doorverkopen (bijvoorbeeld Online Ticketshop). Helaas heeft de organisatie hier geen invloed op. Deze bedrijven kopen tickets met  een regulier e-mailadres en zijn niet te onderscheiden van de particuliere klant. Het enige officiële kaartverkoopkanaal voor het ISU WK Shorttrack 2024 is wkshorttrack.nl.

 • Ik zit in een rolstoel, wat voor ticket moet ik bestellen?

  Voor personen in een rolstoel is er een speciale rolstoeltribune bij de wedstrijden die verreden worden in Rotterdam Ahoy. In het bestelsysteem kan je een rolstoelticket bestellen. Per persoon in een rolstoel mag één begeleider mee op de rolstoeltribune. Een begeleider dient een eigen ticket te bestellen genaamd ‘Begeleider’. Ook dit ticket is te verkrijgen via het bestelsysteem. 

 • Kan ik mijn ticket kopiëren?

  De E-tickets zijn voorzien van een unieke barcode. Het ticket maar een keer gescand worden bij de ingang van een evenement. Het heeft dus geen zin de kaarten vaker uit te printen, te kopiëren of door te verkopen. 

   

 • Kan ik mijn ticket ook laten scannen op mijn mobiel?

  Ja, dit kan! E-tickets zijn direct te scannen vanaf een mobiele telefoon. In verband met duurzaamheid het verzoek om het ticket niet te printen. Zet de helderheid van het beeldscherm op maximaal. Hierdoor zijn de tickets makkelijker te scannen.

 • Moet ik de e-tickets op A4 formaat afdrukken?

  Je hoeft de tickets niet meer uit te printen. In het kader van duurzaamheid scannen wij heft liefst vanaf de smartphone. Houd deze dan wel gereed bij entree met de helderheid van het beeldscherm op maximaal. Op deze manier kunnen de e-tickets het beste worden gescand. Dit bevordert de doorloop bij de entree. Indien je toch een geprint ticket mee wilt nemen, raden wij aan om A4 formaat aan te houden.

 • Moet ik de tickets ook (in kleur) afdrukken? 

  Een kleurenkopie is niet nodig. Bij de e-tickets gaat het om de barcode die op het ticket staat. Daarbij speelt kleur of zwart-wit geen rol. De tickets zijn ook te scannen vanaf de smartphone.

 • Waar kan ik de algemene ticketvoorwaarden vinden?

  De algemene ticketvoorwaarden van het ISU WK Shorttrack 2024 zijn hier te bekijken. 

 • Waar kan ik een kaartje kopen voor Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 presented by Odido?

  Toegangskaarten voor Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 zijn te koop op de ticketpagina of door hier te klikken.

 • Wat is ‘weet waar je koopt’?

  De website weetwaarjekoopt.nl waarschuwt voor de doorverkoop van tickets voor veel hogere prijzen. Voor meer informatie hierover kun je terecht op hun website.  

 • Wat is een passe partout?

  Een passe partout is een voordeelkaart voor de echte schaatsfan. Wanneer je een passe partout aanschaft, krijg je korting ten opzichte van de prijs van losse tickets. Met een passe partout heb je alle dagen toegang tot het evenement.

 • Zijn ticketprijzen per dag of per evenement?

  Ticketprijzen zijn per dag en inclusief servicekosten.  

 • Hoe laat openen de deuren van Ahoy?

  De deuren gaan anderhalf uur van tevoren open voor de main sessies en een half uur van tevoren start het interactieve programma. Voor de ranking sessies gaan de deuren een half uur van tevoren open. Let op! Na de ranking sessions word je verzocht het stadion weer te verlaten, het ticket dient opnieuw gescand te worden voor de main sessions. Er geldt hier een no re-entry policy, dus eenmaal binnen is niet meer naar buiten. Bij de hoofdentree staat aangegeven welke ingang genomen kan worden om je plek te vinden.

FAQ Algemeen

 • Hoe kan ik vrijwilliger worden bij de Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 presented by Odido?

  Zonder vrijwilligers geen evenement! Meer informatie over aanmelden als vrijwilliger vind je via Eventmakers.nl

 • Hoe kom ik bij Rotterdam Ahoy?

  Het adres van Rotterdam Ahoy is:
  Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam.

  Rotterdam Ahoy is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (op 5 minuten loopafstand bevindt zich het metro- en busstation Zuidplein), maar ook de (deel)fiets of (deel)scooter zijn een mogelijkheid. Zo ben je snel en groen bij Ahoy. Plan uw route via Google maps of via de NS reisplanner wanneer u met het openbaar vervoer reist. Bekijk jouw aankomst bij Ahoy hier.

  Let op! Houd rekening met het volgende: De Beneluxtunnel is vanaf 15 maart 2024 21:00 tot 18 maart 2024 5:00 richting Rotterdam-Noord/Den Haag afgesloten door werkzaamheden. Plan je reis tijdig en maak waar mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.

 • Mag ik roken in het stadion?

  Er mag niet gerookt worden in het stadion. Ook mag er rondom Rotterdam Ahoy niet gerookt worden.

 • Vanaf hoe laat is het stadion toegankelijk?

  Het evenemententerrein en de deuren van het stadion zijn 1 uur voor aanvang van de eerste rit toegankelijk voor het publiek. 

 • Waar en wanneer vindt Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 presented by Odido plaats?

  De Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 presented by Odido vindt plaats op 15, 16 en 17 maart 2024 in Rotterdam Ahoy.

   

 • Wat is er allemaal te doen naast de shorttrack wedstrijden?

  Naast de titelstrijd op de verschillende afstanden, is er meer dan alleen sport kijken. Met entertainment en een veelvoud aan fan activiteiten, wordt het WK Shorttrack een onvergetelijk evenement. Dichter op het evenement zal hier meer over bekend worden.

 • Zijn er spullen die ik niet mee mag nemen in het stadion?

  Het is niet toegestaan klapstoelen, koelboxen e.d., dranken in blik, glas of plastic mee naar binnen te nemen. Wanneer je slecht ter been bent is het wel toegestaan een wandelstok mee te nemen.
  Verder mogen voorwerpen die naar het oordeel van de beveiliging, gevaar of overlast kunnen veroorzaken niet mee naar binnen genomen worden. Video- en filmopname-apparatuur in de ijshal is niet toegestaan zonder officiële media accreditatie uitgegeven door de organisatie. Je mag fotograferen met een camerabody met een lensgrootte van max 70mm.

 • Zijn de ranking sessions op zaterdag en zondag toegankelijk voor publiek?

  Voor men die in het bezit is van een ticket voor de main sessions op zaterdag en/of zondag, is het mogelijk om de ranking sessions te bezoeken. Let op! Tijdens de ranking sessions is je stoelnummer op je ticket niet van toepassing, deze geldt alleen tijdens de main sessions. Tijdens de ranking sessions dien je plaats te nemen op de plek die je door de organisatie aangewezen krijgt. Na de ranking sessions word je verzocht het stadion weer te verlaten.

 • Zijn er kluisjes aanwezig in Ahoy?

  Voor je persoonlijke eigendommen zijn er tegen betaling kluisjes aanwezig. Bij binnenkomst kun je gemakkelijk een kluisje in gebruik nemen. QR codes en uitleg hiervoor zijn op locatie aanwezig. Het mee naar binnen nemen van voorwerpen groter dan een A4-tje is niet toegestaan. We raden je aan deze niet mee te brengen.