Boutin (CAN) breekt vloek wereldbeker en ‘next big thing’ Kim (KOR) zet haar opmars voort

Dag één van de Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack 2024 presented by Odido in Rotterdam Ahoy was een absolute rollercoaster.

Twee uitmuntende atleten pakten hun debuutgoud bij de ISU wereldkampioenschappen. Kim Gilli (KOR) bevestigde haar positie als de meest opwindende ster van de sport door het hoofd koel te houden en een chaotische 1500m te winnen, terwijl Kim Boutin (CAN) – een racelegende in haar thuisland, maar iemand die nog nooit een wereldtitel had veroverd – eindelijk die hoodoo doorbrak met een onverwachte 500m triomf.

Kim volgt Crystal Globe dominantie op met 1500m wereldtitel

De 1500 meter bij de vrouwen was een thriller, met de drie beste langeafstandsrensters van 2023-24 tegen elkaar.

De 19-jarige Kim, Kristen Santos-Griswold (VS) en Hanne Desmet (BEL) staan dit jaar op de eerste, tweede en derde plaats op deze afstand en in Rotterdam wisselde het trio in de beginfase de leiding uit, terwijl Corinne Stoddard (VS) en Suk Hee Shim (KOR) ook vooraan de strijd aanbonden.

Met nog vier ronden te gaan zette de bliksem Santos-Griswold het gas erop. De anderen spanden zich in om bij te blijven en Desmet probeerde in de laatste ronde zijn handelsmerk te passeren. Maar terwijl het duo duelleerde, beging Desmet een overtreding op de Amerikaan, waardoor Kim naar de overwinning kon glippen.

Santos-Griswold moest genoegen nemen met zilver, terwijl Stoddard als vierde over de streep kwam en brons pakte na de diskwalificatie van Desmet.

Read more on ISU

Meer Nieuws

Suzanne Schulting wacht operatie

Suzanne Schulting wacht operatie

Dandjinou (CAN) zweeft naar 1000m Wereldkampioenschap glorie

Dandjinou (CAN) zweeft naar 1000m Wereldkampioenschap glorie

Medailleoogst steekt schril af bij overdonderende WK-show

Medailleoogst steekt schril af bij overdonderende WK-show